Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Vrouw, Wildevrouw, Wijzevrouw

Vrouw, Wildevrouw, Wijzevrouw

Mijn nieuwe roman is een autofictieproject, een verhaal geworteld in mijn eigen leven. Een verhaal over transformatie, verwildering en magische ontmoetingen.

'Het is tijd om nog wat meer wikkels af te rollen. Om mij niet te verstoppen achter personages en hun transformaties. Om de dingen die mij bezighouden niet meer te wikken en te wegen vanuit een zorg over geloofwaardigheid. Om het wonder te delen dat ik ervaar sinds die eerste ontmoeting met de haas. Ik wil schrijven over de route die ik sindsdien gelopen heb. Over het donker en het licht dat, net zoals de seizoenen, cyclisch afwisselt. Over de natuur die als een spiegel is voor dat wat speelt aan de binnenkant.'

Te koop via mijn webshop en ook in Boekhandel Limerick (Gent), Passa Porta (Brussel), De Witte Zee (Oostende), De Zondvloed (Mechelen), Boekhandel Beatrijs (Oudenaarde), Brugse Boekhandel, Malpertuis (Genk) en ook via Skribis en Standaard Boekhandel webshop.

dank aan Jasmine Verspeet voor het coverbeeld en aan Stefaan Loncke voor de tekening in het boek.

Ik ben als auteur aangesloten bij Literatuur Vlaanderen, je kan mij boeken voor een lezing of boekenclub en daarvoor een korting krijgen via Auteurslezingen.

reacties

Autofictie van de bovenste plank. Literatuur zoals ik het zo graag lees: geweldig goed geschreven, eerlijk, zonder een blad voor de mond, intens persoonlijk én maatschappelijk relevant. Dit boek kan je leven veranderen. Het opent jouw hart en ziel en hoofd als lezer.
Els Van Haut, lees de volledige recensie op Hebban

Vrouw Wildevrouw Wijzevrouw is een krachtig verhaal vol zelfreflectie en spirituele lading dat toch met beide benen in de huidige maatschappij staat.
Eline van der Boog, lees de volledige recensie op Hebban

Wat een krachtig, rijk, rauw en rakend, zó eerlijk relaas van jouw weg! Heel dankbaar dat ik mee mocht lezen. Zo inspirerend. Ik trilde helemaal mee op de bezieling van jouw verhaal.
Katrien Van den Meerschaute

Ik ben je boek aan het verslinden. Ik was bang dat het persoonlijke me zou doen afkeren maar je schrijft zo onverbiddelijk en tegelijk vormelijk mooi en heel gebald over gevoelige dingen dat ik niet stoppen kan. Dank je om dit te delen met de wereld. Veel respect.
Stefaan Anrys

Dankjewel Eva voor het delen van zoveel innige innerlijkheid en de stilte die je bij de lezer creëert. Het is zo rauw en eerlijk en toch vol licht.
Berlinde Deman

Een parel met veel herkenbare elementen
Evelyn Gulinck

Kwetsbaar en krachtig. Indrukwekkend en inspirerend
Steven Vromman

Ik heb het in één ruk uitgelezen, kon gewoon niet stoppen. Ik herkende zoveel in je verhaal, het vallen en opstaan.Het intens voelen, de passie, dat vrouwenlijf. Dank om je pure schoonheid en kwetsbaarheid te tonen.
Katrien De Winne

Sommige passages hebben mij diep geraakt: het gevoel van aan te lopen tegen een ongelijk systeem dat uitputtend is en het vinden van solidariteit en kracht in de natuur en verbinding met anderen.
Sara De Vuyst

Wonderbaarlijk dat je neergang zoiets moois voortbracht
Nathalie Beernaert

Huilend sloeg ik de laatste bladzijde om. Dankjewel om je verhaal in de wereld te zetten, het beroert me. Het vervoert en inspireert me. Een duwtje in mijn zoektocht naar vrouw zijn, naar wat ik in de wereld wil zetten. 
Lies Terryn

Je boek in de stilte van de natuur lezen lijkt wel magisch
Sofie Rottiers