Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Ziel

Ziel

Een reis. Langs innerlijke landschappen. Bestemming? Daar waar het diep persoonlijke raakt aan het collectieve, waar onze ziel contact zoekt met het sublieme. Het gezelschap van Ziel neemt je mee met woord en muziek op een avontuurlijke trip naar een magische binnenwereld. Laat je vervoeren in een verrassende mix van hedendaagse elektronica, opzwepende ritmes, Oosterse snaarinstrumenten en melancholisch golvende klanken op serpent.
Een immersieve ervaring waarbij spoken word eeuwenoude Soefi poëzie ontmoet.

Audiomakerij Selkie creëerde eerder de performance De fabelachtige stad waarin bijzondere ontmoetingen tussen mens en dier het vertrekpunt vormden voor een betoverende performance met bruitage, elektronica, tekst, contrabas, stem en live illustratie.

Reacties:

'De helende kracht van verbeelding, muziek en de bezieling die jullie in dit alles blazen.'
Katrien Van den Meerschaute

'Enorm van genoten. Proficiat met deze schitterende première!'
Agnes Pauwels

'De klank van de begeleidende stem nam me mee op reis in mijn innerlijke landschap en de muziek en de zang vervoerden me naar emoties van warmte, melancholie, tederheid en extase. Meer van dat!'
Peter Albrecht

'Adembenemend mooi'
Sarah Berghmans

Selkie is de audiomakerij van Ruben Nachtergaele en Eva De Groote. Naast de performance Ziel is er ook de podcast Ziel, te ontdekken op je favoriete luisterplatform.

credits: Ruben Nachtergaele: bruitage, electronics Eva De Groote: stem, tekst Berlinde Deman: serpent Shahab Azinmehr: setar, stem Robbe Kieckens: percussie Elisa Demarré: outside ear

premiere op 3/2/24 bij HA Concerts in Gent
tweede speeldatum op 10/2/24 bij KAAP in Brugge
extra speeldata in het najaar van 2024:
13/11/24 Monty Antwerpen
7/12/24 De Ververij Ronse

coproductie: KAAP
met de steun van de Vlaamse Overheid en Stad Gent