Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Ziel afl 4: With Ease and Grace

Ziel afl 4: With Ease and Grace

beeld: Randall Casaer

Onzichtbaar. Onmeetbaar. Onbestaand? Audiomakerij Selkie trekt op pad om het domein van de ziel in kaart te brengen. Hebben mensen een ziel? Hebben dingen een ziel? Hoe kom je tot het ervaren van eenheidsbewustzijn? Kan je dat bewust opzoeken? Wat is extase bekeken vanuit wetenschappelijk perspectief? Kan seksuele energie een poort vormen naar diepe zielservaringen? Wat gebeurt er als we sterven?

De luisteraar schuift mee aan tafel met filosofen, wetenschappers, shiatsu beoefenaars, psychonauten, kunstenaars en druïdische helers, en wordt onderweg ook uitgenodigd in bijzondere audiolandschappen voor kleine oefeningen van zielsexploratie.

De eerste aflevering van Ziel werd voorgesteld in avant-premiere op het Artefact festival van STUK Leuven in juni 2023. Op 28 september was er de officiële lancering in CC De Herbakker in de vorm van een talk met Eva De Groote en Randall Casaer en muzikale intermezzo's door Ruben Nachtergaele.

De eerste reeks van drie werd mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van STUK, Huis voor Dans, Beeld en Geluid en CC De Herbakker, aflevering 4 kwam tot stand dankzij de gulle gevers op het Selkie Benefiet in maart 24.

Ziel is een langlopend project van Audiomakerij Selkie en is te beluisteren op je favoriete podcastplatform.

afl 1: Een oceanisch gevoel
met Johan Braeckman en Anne Wislez

afl 2: To become undone
met Randall Casaer en Elle Monk

afl 3: Liefde en dood
met Stefaan Loncke en Fatih De Vos Akin

afl 4: With Ease and Grace
met Philippe Vandenabeele en Annelies Declerck